Site Overlay

Rólam

1994. november 14-én születtem Győrött. Alapfokú tanulmányaimat a győri Arany János Általános Iskolában végeztem, majd a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tanultam.

A Színház és Film Intézetben szereztem színész képesítést. Még gyermekként szerepeltem a Győri Nemzeti Színházban, és már végzett színészként felléptem a veszprémi Petőfi Színházban. Játszottam a Turay Ida Színházban, a Spirit Színházban, a Hungarikum Pódiumon és az RS9 Színházban is.

2018-ban a Bohém Színjátszó alapítása fűződik a nevemhez.

2017-ben rendeztem első előadásomat, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámai költeményét, ami abban az évben közönségdíjas lett.

Rólam mondták

“Tamást gyerekkora óta ismerem, mindig színházimádó érdeklődő gyerek volt. Boldog voltam, amikor úgy hozta az élet, hogy végre együtt dolgozhattunk. A közös munka minden elemében csodálatos volt! Tamás jó ízlésű, “ jó szemű” színházi ember lett, rendezőként mindig tudta pontosan mit szeretne látni, felkészülten érkezett a próbákra. A munkában színész-centrikus, türelmes, fegyelmezett. A legjobb tulajdonsága, hogy mindig tudja mi a fontos és mi nem az. A közös munka, a próbafolyamat nagy élmény volt minden szempontból. És nem utolsó sorban az együtt készített darabokat nagy sikerrel játszottuk!”
Szűcs Kinga

“Tamással a Szentivánéji álomban dolgoztunk együtt, amit ő rendezett, én pedig Dudást/Thisbét játszottam.
Tanodás éveim után ez volt az első színpadi munkám. Nagyon izgalmas, tanulságos, jó hangulatú és összeszedett próbafolyamat volt, ami javarészt Tamásnak és az ő kitartásának köszönhető, hiszen nagyon csekély támogatással létrehozott egy technikailag, vizuálisan és színészileg is profi előadást.
Bár szinte egy korosztály vagyunk, mégis nagyon különbözően gondolkodtunk bizonyos jelenetekről, vagy akár az én karakteremről. Én viszont erre szoktam mondani, hogy; “Hála a jó Istennek, hogy nem vagyunk egyformák!” Nagyon unalmas lett volna, ha mindenben egyetértünk, de ez sosem írta felül a próbák oldott hangulatát. A végére olyasmiket hozott ki belőlem is és a darabból is, amiket én nem is gondoltam volna. Fiatal kora ellenére hihetetlenül felkészülten és összeszedetten vezette a próbákat, már az olvasó-próbától kezdve.
Ami pedig talán a legfontosabb, hogy Tamás valami egészen különös érzékkel vonzza be a rendezéseire a legmegfelelőbb embereket, és ezt nem csak szakmailag értem. Számára nagyon fontos, hogy emberileg egy nagyon jó és összetartó csapat álljon össze, akik nem “lenyomni” akarják egymást, hanem inspirálni és segíteni.
Ismerve Tamás egyéb munkáit is, erre mindig is törekedett és törekszik. Valamint arra, hogy ezt a csapatot, a próbákon kívül is, összetartsa.
Megtisztelő, hogy ismerhetem és dolgozhattam vele!”
Tárnok Csaba, színész

“Tamással egy alkalommal dolgoztam együtt, a Szentivánéji álom című előadásban. Nagyon céltudatos rendezőnek ismertem meg, aki pontosan látott maga előtt mindent, és az elképzeléseit pontosan tudta tovább adni nekünk. Mindig tudta, hogy kell bánni a brigáddal. Volt, hogy nagyon nyers volt, amikor a helyzet azt követelte meg, és volt, amikor haver volt, tudta minek mikor van az ideje, és helye. Emlékezetes próbafolyamat volt, és azt hiszem egy sikeres előadás.”
Kós Mátyás

“Nem érdekel, csak nézz vissza, hidd el, jó lesz… amúgy is jól csinálod, csak nézz vissza kérlek, ne csinálj semmi mást.”
Lazók Mátyás

“Tamás olyan alkotói közeget képes teremteni, amelyben könnyedén, gördülékenyen lehet dolgozni. Határozott vezető aki kellő emberséggel és érzékenységgel fogja kézen és kíséri csapatát az alkotás útján. Közös munkáinkra mindig jó érzéssel tekintek vissza, melyek által igazi, emberi kapcsolatokat kaptam.”
Sipos Judit

“A Tomival való közös munkákért nagyon hálás vagyok. Az életem olyan szakaszában találkoztam vele, amikor nagyon sok kétely vett körül, hogy vajon tudom-e, érdemes-e folytatnom a színházcsinálást. Tomi lelkesedése és kitartása, az álmaiért való harcolás és a soha nem feladás segített nekem túljutni ezen az időszakon. Azóta is szívesen gondolok vissza a Razzia című előadás próbafolyamatára, ami különleges időszak volt mindannyiunk számára! Köszönöm neki, hogy újból és újból megerősíti bennem, hogy van helyem ezen a pályán! Egy társulatvezetőnek, ez hatalmas adottság!”
Demeter Helga

“Mikor először felhívott semmit nem tudtam róla csak annyit, hogy a hangja alapján nagyon fiatal.
Bizalmat szavaztam neki, amit azóta sem bántam meg. Felkészült, tehetséges, és csupaszív ember. Ő az én Tomim.”
Fésűs Nelly

“H.Varga Tamásnak köszönhetem Hermiát, életem első prózai főszerepét. Tomi nagyon lendületes, szenvedélyes ember. Megzabolázhatatlan tenni akarással kezd bele mindenbe, és sosem fél nagyot álmodni!”
Eszlári Judit